Cali

Santiago de Cali, of ook wel bekend als gewoon Cali, is de hoofdstad van het departement Valle del Cauca. Het is de derde stad van Colombia en heeft als bijnaam “la capital de la salsa”, de hoofdstad van de salsa muziek. De stad is in 1536 gesticht door Sebastián de Belalcázar en de naam is afkomstig uit het Quechua.

Bezienswaardigheden:

Plaza de Caicedo

Dit is het centrale plein van de stad. Aan dit plein bevinden zich een aantal belangrijke gebouwen, zoals Edificio Otero, La Catedral en El Palacio de Justicia. Verder bevinden zich ook nabij het plein een aantal belangrijke kerken, zoals Iglesia de San Francisco, Iglesia de la Merced en de meest opvallende is La Ermita, deze lichtblauwe gotische kerk is geïnspireerd door de kathedraal van Münster.

Plaza Caicedo

Granada

Een wijk vol restaurantjes, winkels en boetiekjes.

Salsa clubs

Dit is de salsa hoofdstad van de wereld, dus zijn er veel bekende salsa nachtclubs te vinden. Ben je naar Cali gekomen om te feesten, dan raden we je zeker aan om een bezoek te brengen aan zo’n salsa nachtclub of een andere optie is om in één van de discobussen (chiva rumbera) te stappen die door de stad heen rijdt.

Monument Sebastián de Belalcázar

Het meest bezochte monument van de stad. Gelegen op een heuvel die over de stad heen kijkt. Het monument is bekend vanwege de wijzende vinger in tegengestelde richting van de vallei.

monumento sebastian de belalcazar

Cali rivier

Eén van de rustigste zones van de stad. Rondom de rivier zijn allerlei hotels, restaurants en musea gevestigd, zoals het kunstmuseum “La Tertulia”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cristo Rey

Een religieus monument gelegen op een heuvel, die gelijk als uitkijkpunt dient over de stad.

??????????

San Antonio

Dit is de meest traditionele zone in Cali. In het koloniale tijdperk was het een verlenging van het centrum. Op de heuvel vind je het San Antonio park.

Juanchito

Meest bekende plek in Cali waar je kunt salsa dansen. Er wordt gezegd dat als Cali de hoofdstad van de salsa muziek is, Juanchito de tempel is die dit vereerd. Het grenst aan de armste wijken van de stad en is berucht, maar een vernoeming waard. Om er te komen moet je een brug oversteken die over de Cauca rivier heen gaat. Hier is een salsa lied over geschreven met als titel: “Del puente para alla es Juanchito”.

Dierenpark Cali

Staat te boek als één van de beste dierentuinen van Latijns Amerika. Het is gelegen langs de Cali rivier, een ideale plek, waar de vallei samenkomt met de bergen. Vlakbij de dierentuin is ook el Jardín Botánico de Cali gelegen welke is opgezet door Jorge Enrique Orejuela.

Farallones de Cali

Een nationaal park gelegen in de heuvels. Hier kun je voornamelijk natuurlijke sporten beoefenen, zoals bergbeklimmen, paragliden en wandelen.

farallones

La Ceiba

Een hele grote, oude en bekende boom op de hoek van een straat in Cali.

la ceiba

Orquideorama Enrique Perez Arbelaer

Een park waar elk jaar in september een orchidëenshow wordt gehouden. Verder is het een goede plek om vogels te spotten.

orchidee

Bijzondere tradities:

La Feria de Cali

Dit is het belangrijkste evenement van de stad, wat jaarlijks wordt gehouden in December. Er worden tijdens dit evenement allerlei activiteiten georganiseerd in de stad, zoals cabalgata (optocht van mensen te paard), tascas, salsa concerten, stierengevechten, sportactiviteiten en je kunt verschillende tentoonstellingen bezichtigen.

feria de cali

Festival Mundial de Salsa

Begin juli wordt er in Cali een Salsa Festival gehouden met vele concerten van de beste salsa bands en shows waar je de beste salsa prestaties kunt zien.

COLOMBIA-MUSIC-SALSA-INDUSTRY

Eten en drinken:

 • Empanadas
 • Tamales
 • Arroz atollao
 • Sancocho de Gallina
 • Champú
 • Cholao
 • Manjar blanco
 • Alfajores
 • Cocadas
 • Gelatinas de pata
 • Aborrajado

Klimaat:

Cali heeft een warm en vochtig klimaat. De gemiddelde temperatuur het gehele jaar door is 27 graden.

Hoe te bereiken:

 • Met het vliegtuig, Cali heeft een internationaal vliegveld
 • Met de bus
 • Met de taxi